Search
Close this search box.

Proč jsem skončil s HeroHero

Od začátku března neřeším nic jiného, než smazané účty z HeroHero, z platformy, která více než rok měla kampaň kdy si řekla, že k sobě přitáhne všechny CZ/SK tvůrce z Patreonu a OnlyFans.

I mě kdysi přišel e-mail, jak je moje tvorba zaujala, jak mě mají v hledáčku už dlouho a jak by si vysloveně přáli abych fungoval právě na jejich platformě, že tam neplatí žádná pravidla. Tenkrát mě odradilo to, že v celé polvině mailu mě normálně oslovovali v mužském rodě, ale v druhé polovině mě oslovovali jako ženu… tohle pro mě byl první red flag page1image62660944.

Po pár měsících jsem si ale všiml že k nim migruje dost lidí, které znám, se kterými jsem spolupracoval, a tak jsem si řekl, že tomu dám taky šanci.

A tak jsem si tam založil účet, hned prvních pár dní mě potkalo pár komplikací, které jsme ale hned vyřešili s podporou (jedná se o českou platformu takže to šlo jednoduše).
Mojí vlastní vinou jsme museli refundovat všechny příchozí Patrony a oni se museli k odběru přihlásit znovu. Tohle bylo někdy v říjnu 2022.

Do ledna nebyl žádný problém a na HeroHero jsem byl více než spokojený, navíc nám, tvůrcům naslouchali a inovovali celkem rychle služby, které nám tam chyběly.

V lednu přišel první problém – kdy jsem jej dával za vinu něčemu úplně jinému (a HeroHero taky).
Stalo se to, že mi Stripe (provider plateb který HeroHero používá) zablokoval jejich účet kvůli porušení jejich pravidel a spadám pod seznam jejich zakázaných businessů.
Něco takového mi napsali už několikrát, protože jsem stripe používal pro platby kartou na mém e-shopu. Zde mi platby taky zablokovali (i přesto že jsem žádné NSFW produkty v obchodě neměl). Ale do této doby mi nedocházelo, o co konkrétně jde, to mi došlo až o měsíc déle, kde byl problém.

No, toto jsme s HeroHero vyřešili tak, že jsem si založil nový Stripe i HH účet, znovu jsem nahrál veškerý obsah a znovu jsem přetahoval všechny předplatitele (vždy jsem se snažil jim přechod co nejvíce ulehčit).

V této době si už Stripe na platformu HeroHero údajně došlápl a zdůraznil jim, že porušují jejich pravidla a že s nimi ukončí spolupráci jestli nevykonají nějakou nápravu. To byl okamžik kdy HeroHero potichu změnilo jejich vlastní pravidla užívání, kde zakazujou nahotu a sexuálně explicitní obsah.

O této skutečnosti jsem věděl, protože jsem zrovna řešil problém, ale mám dojem, že o tom globálněneinformovali (ani ty dotčené profily). Vše se řešilo v tichosti. Toto byl druhý red flag a vlastně jsem se už při prvním přešlapu měl rovnou vrátit na Patreon. Ale na HH jsem byl opravdu spokojen a byl jsem uklidněn, že nás tvůrců se tato jejich změna nedotkne, že je to “jen” na oko pro stripe, že si dál můžeme tvořit a sdílet tak, jak jsme zvyklí, že se nemusíme bát, že o nás nechtějí přijít a budou stát při nás.

Tohle všechno se odehrálo už během ledna, od této chvíle věděli, že je někde problém, který by se měl řešit, ne zamést pod koberec.
Edit: Teď s odstupem času po napsání tohohle blogu mi došlo, že o problému s pravidly Stripe věděli minimálně už od září, kdy Stripe zablokoval účet Elles protože měla v popisu HeroHero profilu napsáno 18+ obsah.

Celý únor byl bez problému, nikde žádná zpráva, nic smazaného, vše skvělé a já zjistil proč mě Stripe zablokoval – bylo to z toho důvodu, že jsem měl na svém webu aktové album.
Tyto fotky já odsud smazal a proto teď můžete v e-shopu platit opět kartou.

Ale pak přišel první březen a mě odpoledne přišel mail o tom že mi byl smazán účet – okamžitě jsem zvedl telefon a začal volat na podporu (měl jsem kontakt na dvě slečny z podpory) ani jedna z nich mi telefon ani po urgencích nevzala a nakonec mé hovory začali vytípávat (bez zprávy že se třeba ozvou, že teď nemohou mluvit), prostě absolutní ignorace.

Po hodině mi zavolal sám Vojtěch z HeroHero kdy mi jen krátce řekl “Dostali jsme ultimátum od Stripe, museli jsme to udělat”.
Ale prd… nemuseli, věděli to od ledna, mohli to řešit, mohli si vyjednat jiné podmínky (i OnlyFans využívá Stripe), mohli nám dát vědět dopředu, my jsme mohli náš obsah upravit, mohli jsme s předplatiteli vykomunikovat migraci jinam, možností bylo dost, ale oni se odhodlali k tomu nejradikálnějšímu (a dle mého úplně nejhloupějšímu) řešení, a to nás všechny smazat.

Včera jsem zjistil že automaticky poslali některým předplatitelům refund, nevím kterým, ale vím že Stripe výplaty posílá poslední den v měsící a HeroHero zadalo příkaz o refund prvního března. Takže se mi (a asi nejen mě) strhávají peníze do mínusu.

Dnes je 4.3. a mě píše pořád spousta tvůrců, že vůbec neví co se děje – nechápu proč píšou mě… tedy chápu, protože HeroHero nekomunikuje, nebo opravdu minimálně, a lidi chtějí vědět co se stalo.

A proč jsem tyhle řádky napsal? Aby lidé věděli aspoň od někoho, co se stalo.

Já osobně jsem se snažil přitáhnout co nejvíc tvůrců (a to nejen kvůli finanční odměně kterou mi HH slíbilo, a kterou stejně ostatním tvůrcům kteří podmínky splnily nevyplatili), ale protože jsem na té platformě byl opravdu spokojený. Do této doby, kdy nás všechny tvůrce které smazali ignorují, i přesto jak se dušovali jak tu jsou pro nás, jak si nás váží a jak o nás nechtějí přijít, přitom nás jedním klikem na myši odepsali… některým z nás tím opravdu zničili život, protože toto je pro ně primární příjem a fungování na podobných serverech je pro ně full time job.

Já se chci veřejně omluvit všem, které jsem verboval na tuto platformu, a přeji všem hodně štěstí ať se s těmito problémy vypořádají co nejrychleji a co nejlépe! Hodně sil!

SPECIÁLNÍ NABÍDKA

50% SLEVA

na digitální verze obou kalendářů pro rok 2024